Nieuws

Innovatief als we zijn, zijn wij met heel veel nieuwe dingen bezig…toch kunnen we ze nog niet allemaal met jullie delen. 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.


Van administratief medewerker naar Verzorgende IG of ADL-assistent! Ligt jouw hart ook bij de zorg? Maak nu de overstap naar de zorg en combineer werken en leren.
Je werkt in (thuis)zorg en welzijn of wil graag werken in de zorg.
Van kapster naar Verzorgende IG! Ligt jouw hart ook bij de zorg? Maak nu de overstap naar de zorg en combineer werken en leren. Meld je aan voor de voorlichtingsbijeenkomst op 7 september voor het voortraject; Leren in de Zorg bij Nieuwzorg.
Op 12 september maken we de winnaars van de challenge bekend!
Gefeliciteerd: op 18 september starten 17 Nieuwzorg zij-instromers als leerling verzorgende IG bij Amstelring. We zijn trots op de kandidaten dat zij het zo goed gedaan hebben!
Je werkt in zorg of welzijn. Of je wilt daar werken. Je vindt het werk nieuw of erg veranderd. Je wilt daarom graag steun bij het vervolg van je loopbaan. Voor jou is er nu gratis en persoonlijk loopbaanadvies van ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Wij helpen je op weg.
Op donderdag 11 mei 2017 in revalidatie- en verpleeghuis Vreugdehof, gaf ambassadeur van het Vitaliteitshuis en Lekker Vitaal, Prof. Dr. Erik Scherder het officiële startsein van het SIGRA Vitaliteitshuis en het project Lekker Vitaal van Amstelring.
Neem wat vaker de trap Voor het lekker Vitaal project van Amstelring hebben we op drie locaties de nieuwe Trapplaus (ontwikkeld door MOVE Instituut van de VU Amsterdam) geïnstalleerd.
Je werkt in (thuis)zorg en welzijn, maximaal op mbo niveau 2 en je bent 45 jaar of ouder. Je bent bijvoorbeeld helpende, huishoudelijke hulp of receptionist. Je doet belangrijk werk en je bent goed bezig; herken je jezelf? 
De wervingsactie voor het zij-instroomtraject Nieuwzorg voor 2017 is weer gestart.  
Wij zoeken een enthousiaste HBO stagiair met een goed stel hersens, die op korte termijn kan beginnen en van aanpakken houdt.
Deze vraag zullen we voor Amstelring en Nieuw Amstelrade in samenwerking met de Sigra en de MOVE INSTITUTE van Amsterdam in 2017 beantwoorden. Amstelring en Nieuw Amstelrade medewerkers kunnen met hun lifemiles sparen voor hun gezondheid.
12 leerlingen zijn ingestroomd per 1 september 2016 voor de BBL Verzorgende IG traject bij Amstelring. Daar zijn we terecht trots op bij Nieuwzorg!
Nieuwzorg is uitgekozen als een van de 12 participanten uit België en Nederland voor de social Grow sessions georganiseerd door Janssen en Johnson & Johnson BNL, de Sociale Innovatie Fabriek uit België en Social Enterprise NL. Een dynamisch, interactief begeleidingstraject voor (startende) sociale ondernemers en social profit-organisaties die sociale impact willen koppelen aan financiële gezondheid.
Nieuwzorg heeft een nieuwe uitdaging aangenomen. Samen met Nieuw Amstelrade onderzoeken we wat de gevolgen zijn nu de cliënt meer regie in handen heeft. Welke didactische vaardigheden vraagt deze omschakeling van de hulpverlener binnen de dagbesteding? Nieuwzorg is trots dat wij deze vragen voor Nieuw Amstelrade mogen beantwoorden. Nieuw Amstelrade omschrijft het als hun missie om hun cliënten bij diverse keuzes te ondersteunen en mogelijkheden voor ze te creëren. Nieuwzorg helpt hier graag aan mee.
Wie wordt het nieuwe gezicht van Amstelring? Het Werkgeverservicepunt Amsterdam (WSP) werft kandidaten voor het zij-instroomtraject Zorg, een samenwerking van Stichting Nieuwzorg en Amstelring. Geïnteresseerde werkeloze Amsterdammers kunnen zich nu opgeven voor het traject dat leidt tot een baan in de zorg. Doel van de wervingsactie van WSP is om 16 geschikte kandidaten te selecteren voor het traject dat in april 2016 start. WSP houdt 7 maart een voorlichtingsbijeenkomst waar geïnteresseerden terecht kunnen voor vragen en een voorselectie. Daarna volgt de uiteindelijke selectie door WSP en een uitnodiging voor een Talentenscan bij Nieuwzorg. Nieuwzorg en Amstelring kijken uit naar de nieuwe kandidaten. “Geweldig om te lezen dat er zoveel gemotiveerde kandidaten voor de Zorg zijn in Amsterdam” aldus Helena Schuengel van Nieuwzorg. “Kandidaten zoals mevrouw Rafaëlla van Kallen (26 jaar) zien we graag komen!” Rafaëlla: “ de vacature spreekt mij enorm aan, omdat ik graag met mensen werk. Ik heb mijn MBO 4 Medewerker Maatschappelijk Zorg afgerond, mijn diploma op zak en gewerkt als persoonlijk begeleidster. Nu wil ik mijn ervaring uitbreiden. Ik wil deze kans aangrijpen om het gezicht van Amstelring te zijn.”
Nieuwzorg ontwikkelt en biedt diverse coachings- en trainingstrajecten binnen Amstelring aan om zorgmedewerkers te ondersteunen naar zelfsturing. Deze medewerkers worden bijgeschoold omdat het 'nieuwe zorgen' vraagt om een grotere mate van zelfstandig werken, omgaan met complexere dilemma’s en taakvolwassenheid. Meer informatie over onze mogelijkheden? Neem contact met ons op!
Als vervolg op de succesvolle plaatsing van BBL leerlingen bij Amstelring in de afgelopen jaren, gaat de Gemeente Amsterdam (Werkgeverservicepunt) ook dit jaar werkelozen werven voor het zij-instroomtraject Nieuwzorg. De zij-instromers starten in april 2016 met het succesvolle Nieuwzorg traject van 4 maanden. Op deze manier maken de kandidaten gericht kennis met de diverse aspecten van de zorg. Het succesvolle Nieuwzorg traject biedt kandidaten de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en zich te ontplooien. De Nieuwzorg insteek is helder: ‘Ik geloof dat jij het kan, maar geloof jij dat je het kunt?’ Dat onze methode werkt bewijzen de cijfers: 68% van onze eerdere kandidaten vervolgen op dit moment hun BBL opleiding. Dit Nieuwzorg traject in samenwerking met Amstelring en Gemeente Amsterdam sluit aan op de ambitie van Gemeente Amsterdam om als ondernemende en sociale stad iedere Amsterdammer een kans op de arbeidsmarkt te bieden. Wij kijken met uit om te starten in april met veel nieuwe gemotiveerde kandidaten.
WhatsUpp! De innovatieve APP van Nieuwzorg werd bij de finale van 'Beste Zorgidee 2015' onderscheiden met de ONVZ Vakprijs. Helena Schuengel en Jacqueline Wamelink namen de bijbehorende cheque van € 2500,- trots in ontvangst. Deze komt zeer goed van pas, de ontwikkeling van de APP WhatsUpp! is een stap dichterbij. Goed nieuws want Nieuwzorg wil met WhatsUpp het gat dichten dat is geslagen doordat de hulp bij huishouden sinds dit jaar onder de gemeente valt, terwijl de verpleegkundige nog landelijk is geregeld. “De hulp in de huishouding komt regelmatig bij ouderen over de vloer en ziet het precies als er problemen zijn”, weet Schuengel. “Maar het blijkt heel omslachtig om vervolgens contact op te nemen met de wijkverpleegkundige. WhatsUpp is een applicatie op de mobiele telefoon waarmee een hulp in de huishouding of een familielid een mogelijk probleem snel kan doorgeven aan de wijkverpleegkundige.” Nieuwzorg feliciteert winnares Nel Wagner met het Beste Zorgidee: Thuiskomertje. Graag willen we via deze weg alle mensen bedanken die op ons gestemd hebben. En vooral dank aan iedereen die gisteren aanwezig was bij de finale in Amsterdam en ons gesteund heeft: het Bestuur van Stichting Nieuwzorg, Amstelring, Cordaan, Incluzio, IQ Messenger en onze familie.
Maar liefst zeshonderd consumenten, patiënten en zorgverleners bogen zich afgelopen tijd over de vraag: hoe kunnen wij de zorg in Nederland beter maken? De vijf beste ideeën zijn door een vakjury geselecteerd en nu is het aan u! Wat wordt dit jaar Het Beste Zorgidee van Nederland en wie gaat er naar huis met een startkapitaal van maar liefst 10.000 euro om zijn of haar idee in de praktijk te brengen?
5 leerlingen zijn ingestroomd per 1 september voor de BBL Verzorgende IG traject bij Amstelring. Daar zijn we terecht trots op bij Nieuwzorg!
Nieuwzorg is verhuisd naar Bornholm 50 in Hoofddorp. Na 4 jaar moesten we helaas afscheid nemen van ons kantoor in Sint Jacob. We kijken terug op 4 prachtige jaren in deze mooie, Amsterdamse locatie. In Hoofddorp zijn we met veel warmte en gezelligheid ontvangen in ons nieuwe kantoor. We hebben enorm veel zin om vanaf deze nieuwe plek Nieuwzorg nog succesvoller te maken!
Op 7 april starten de nieuwe leerlingen bij Amstelring. Wij zijn nu al trots op deze talentvolle mensen, een aanwinst voor de Zorg!
Re-integratie nieuwe stijl: “Wij geloven dat je het kan, maar geloof je dat zelf ook?” Interview met oprichters Nieuwzorg Helena en Jacqueline door WSP Amsterdam
Nieuwzorg was 23 januari 2015 aanwezig op het zeer interessante en verfrissende congres in de Hermitage
TalentenScan HbH succesvol afgerond voor Cordaan en Amstelring.
3 maart voorlichting BBL traject Verzorgende IG bij Amstelring. Meer info volgt