05/29/17 09:37:am

Het officiële startsein van Lekker Vitaal

Op donderdag 11 mei 2017 in revalidatie- en verpleeghuis Vreugdehof, gaf ambassadeur van het Vitaliteitshuis en Lekker Vitaal, Prof. Dr. Erik Scherder het officiële startsein van het SIGRA Vitaliteitshuis en het project Lekker Vitaal van Amstelring.

Lekker Vitaal is een samenwerking tussen Amstelring, SIGRA, VU Amsterdam en Nieuwzorg. Deze samenwerking stimuleert de medewerkers van Amstelring om gezond en vitaal te blijven werken.

Ook werd een demonstratie van Trapplaus door Dr. Melvyn Roerdink (van Instituut MOVE -VU Amsterdam) als onderdeel van het project Lekker Vitaal van Amstelring gegeven. Trapplaus is een applaus voor traplopers. Mensen die de lift links laten liggen, en met de trap naar boven gaan, worden met applaus, gejuich en complimentjes overladen.

Enkele medewerkers die de afgelopen dagen al geoefend hebben met Trapplaus merken op: ‘Het is verslavend, je wilt steeds weer opnieuw en sneller de trap op, zodat je een nog groter applaus krijgt, echt te gek is dit!’. Traplopen draagt bij aan een vitale levensstijl en zorgt voor een gezond lichaam en actieve geest. Erik Scherder: ‘Traplopen doet ertoe, en is bijna net zo inspannend als hardlopen!’.

Deze leuke foto werd door onze huisfotograaf Luca genomen.