Sterk in je werk

Wil je blijven werken of komen werken in de zorg of welzijn?

Sterk-in-je-werk-logo-2.jpg


Waarom Sterk in je werk?

Je werkt in zorg of welzijn. Of je wilt daar werken. Je vindt het werk nieuw of erg veranderd. Je wilt daarom graag steun bij het vervolg van je loopbaan. Voor jou is er nu gratis en persoonlijk loopbaanadvies van ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Wij helpen je op weg. Meld je aan op sterkinjewerk.nl

Wat is Sterk in je Werk?

In 2017 is het loopbaantraject Sterk in je Werk gelanceerd op initiatief van werkgeversorganisatie RegioPlus, werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en het FNV. Het is gericht op alle veranderingen die plaatsvinden in zorg en welzijn, zoals tekorten op de arbeidsmarkt, te veel medewerkers op andere plaatsen en veranderingen in werkzaamheden en functies. Het loopbaantraject Sterk in je Werk speelt hierop in. De kandidaten worden begeleid door de ervaren loopbaancoaches van Nieuwzorg en Enroute.

Behoud, werving en doorstroming

Samen met een loopbaancoach kunnen deelnemers aan de slag met een (individuele) vraag die inspeelt op de ontwikkelingen in zorg en welzijn. De loopbaantrajecten worden ingezet voor personeelsbehoud, doorstroming en personeelswerving. Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Fysieke klachten bij medewerkers kunnen ook aanleiding zijn voor loopbaanadvies. De loopbaanbegeleiding bestaat uit drie individuele gesprekken met een ervaren loopbaancoach, plus een talententest. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden of het volgen van een cursus of opleiding.

Nieuwzorg werkt samen met meerdere loopbaancoaches voor Sterk in je werk.

Inspiratiedag als nieuwe stap

Eind 2017 is een nieuwe stap gezet bovenop het reguliere aanbod voor individuele loopbaanontwikkeling. Samen met diverse gemeentes en UWV in regio Noord, worden meerdere inspiratiedagen georganiseerd voor werkzoekenden over werken in de zorg. Tijdens deze dagen worden workshops aangeboden samen met Enroute over loopbaanontwikkeling, vitaliteit, werkgeluk en grenzen aangeven op een collegiale manier. Deze inspiratiedagen worden afgesloten met een banenmarkt waarbij deelnemers kennis kunnen maken met werkgevers uit de zorg. De perfecte match voor vraag en aanbod !

Werkgevers mogen zich ook aanmelden voor inspiratiedagen. Wij regelen samen met SIGRA en Enroute een hele leuke ochtend of middag.

Rol SIGRA

SIGRA coördineert het initiatief Sterk in je Werk in de regio Groot-Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland-Noord. Hieraan zijn geen kosten verbonden voor werknemers en werkgevers door een subsidie van het ministerie van VWS.
SIGRA is een samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken, actief in zorg en welzijn in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. Binnen SIGRA zijn circa 100 organisaties verenigd met samen ruim 130.000 medewerkers. Nieuwzorg (Amsterdam) en Enroute (buiten Amsterdam) verzorgen voor SIGRA de ontwikkeltrajecten van Sterk in je Werk.